Werkwijze

 

Individuele begeleiding

In een vrijblijvende, wederzijdse kennismaking bespreken we je vraag. Ik kan dan beoordelen of de vraag past binnen mijn werkgebied of dat je mogelijk meer bent gebaat bij een ander soort interventie. Je hebt tegelijkertijd de mogelijkheid om te beoordelen of je een vervolg wilt geven aan de kennismaking. 

Na de kennismaking plannen we een intakegesprek. Ik zal je vervolgens vragen om een week lang je eetgewoonten bij te houden. In het intakegesprek zal ik aanvullende vragen stellen over o.a. je eet- en beweeggewoonten. 

Na het intakegesprek zullen we, afhankelijk van je hulpvraag, een vervolggesprek plannen om de analyse van je eet- en beweeggewoonten en eventueel het daaruit volgende advies te bespreken. Met het advies ga je vervolgens zelf thuis aan de slag met behulp van gerichte opdrachten die we bespreken in de vervolgconsulten. 

Samen bespreken we hoe het vervolg er uit zal zien. Gebruikelijk is om in eerste instantie in ieder geval wekelijks een consult te plannen. Voor het doorlopen en bespreken van alle stappen en opdrachten zijn minstens 10 consulten van een half uur nodig.

In de consulten bespreken we de opdrachten en de geboekte resultaten. Ook zullen we aandacht besteden aan "wat is gezonde voeding?". Samen bekijken we welke aanvullende kennis nodig is om nieuwe gewoonten eigen te kunnen maken. 

In principe vinden alle gesprekken plaats in de praktijkruimte van Gezond Gewicht a&b. Indien het niet mogelijk is  om naar de praktijk toe te komen, dan bespreken we samen welke alternatieve mogelijkheden er zijn.

NIEUW!!: Nu ook mogelijk: begeleiding op afstand! Woon je niet in de buurt van Alphen aan den Rijn, maar spreekt mijn werkwijze je wel aan, dan is het mogelijk om de consulten plaats te laten vinden via Skype.