Nieuws/ Blog

 

 

2018-11-22

Beweeg om de juiste redenen!

Ik ben nooit een sporter geweest. Als een berg zag ik op tegen de gymles. Ik was dik, traag en houterig waardoor ik niet goed was in toestellen en ook altijd als laatste “gekozen” werd bij de teamspellen, oftewel ik bleef over waardoor anderen altijd met mij werden opgezadeld in hun team. Doordat ik werd gepest met mijn uiterlijk zat ik in een negatieve spiraal van onzekerheid en continue bekrachtiging van deze onzekerheid. 
Jaren later moest het er toch maar eens van komen. Ik heb mezelf jarenlang, in periodes, naar een sportschool gesleept. Ik wilde immers afvallen en dan helpt meer bewegen. Laten we zeggen dat ik in deze periode een goede sponsor voor een aantal sportscholen ben geweest. Volhouden deed ik het niet.
Inmiddels fiets ik 3 X per week naar mijn werk (12 km per dag), fitness ik 2 X per week, ga 1 X per week naar pilates en loop minimaal 1 X per week 4 km hard. Vanwaar deze omslag? Ik ben gaan bewegen vanuit de juiste redenen en ben op zoek gegaan naar vormen van beweging die daarbij passen, haalbaar zijn binnen mijn drukke bestaan en die ik leuk vind om te doen. Ik wilde lekker buiten zijn en “uit mijn hoofd” komen. Fietsen en hardlopen bleken voor mij passende vormen van beweging. Ik merkte daarbij dat het zou helpen om ook wat sterker te worden om zo makkelijker te lopen. Daarnaast voelde ik dat ik wat stijf werd (tja boven de 40 begint toch echt de aftakeling al) en dat ik wat last begon te krijgen van mijn rug. Inmiddels is mijn “biologische leeftijd” volgens mijn fitness app van 57 naar 36 verschoven! Man o man wat voel ik me fit! En ja ik ben ook strakker en blijf makkelijk op gewicht. Zeker ook belangrijk, maar een zeer gewenst neveneffect en niet langer de belangrijkste reden voor het sporten.
Ik heb het sporten zelf als iets leuks en fijns kunnen maken, in plaats van alleen voldoening te krijgen van de gevolgen. Dit maakt volhouden geen enkel probleem meer! 
Het koste mij wat tijd om deze balans te vinden. Dit komt vooral omdat het besef van deze andere manier van denken voor mij pas achteraf kwam. 
Lukt het jou al om meer te bewegen? Misschien kun jij je voordeel doen met mijn leerproces! Succes!!!!

IMG_20181121_084351_478.jpg

Admin - 07:56:34 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments