Eetgedrag - Hét aangrijppunt voor succesvol afvallen

 

Gezelligheid en eten lijken steeds meer samen te gaan. Eten omdat er iets te vieren valt, eten tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd op tv, uitgebreid uit eten met die vriendin die je al zo'n tijd niet hebt gezien. Eten gaat hier samen met plezierige emoties en zijn onderdeel van onze gewoonten.

Er zijn echter ook mensen die gaan eten om andere redenen dan honger of plezierige emoties. Zo komt het voor dat mensen gaan eten omdat ze zich verdrietig voelen of omdat ze boos zijn. Ook komt het voor dat mensen niet goed weten wát ze voelen en waarom ze juist dan gaan eten. Dit weg-eten van negatieve emoties wordt ook wel emotie-eten genoemd.

 

Afvallen bij emotie eten vraagt meer dan een dieet of lijnpoging. Ik ontvang u graag in mijn praktijk in Alphen aan den Rijn om u te helpen met afvallen en grip te krijgen op emotie eten.Afvallen Alphen aan den Rijn

 

 

 

Ook zijn er mensen die extra gevoelig zijn voor alle voedselprikkels uit de omgeving. Het zien of ruiken van voedsel doet deze Verleidingseters zwichten voor eten, ook wanneer zij geen honger hebben, waardoor zij geregeld meer eten dan zij zouden willen.

 

Wanneer je meer eet dan je zou willen doordat je de geur of het zien van eten niet kunt weerstaan, is er mogelijk sprake van Verleidingseten. Leer om te gaan met deze verleidingen. Bij gezond gewicht advies en begeleiding help ik mensen die last hebben van emotie eten en/ of verleidingseten. Hierbij zal de focus in eerste instantie liggen op het eetgedrag en niet op gewichtsverlies. Samen werken we toe naar gezonder eetgedrag waardoor afvallen als vanzelf gaat!Afvallen Alphen aan den Rijn

 

 

Overgewicht is een groeiend probleem. Minder eten en meer bewegen lijkt dé gemeenschappelijke oplossing van alle diëten en moderne voedselhypes. Maar als het zo simpel zou zijn, waarom lukt het dan zoveel mensen niet om af te vallen of om hun gewichtsverlies te behouden?

Een eetpatroon is niks anders dan een ingesleten gewoonte. Het aanbrengen van veranderingen in een gewoonte is moeilijk en vraagt veel meer dan wil en discipline. Wanneer iemand zijn eetgewoonten drastisch veranderd (dieet) blijkt dan ook dat het langdurig vasthouden van deze nieuwe eetgewoonte vaak niet lukt. Lijnen is dan ook niks meer dan symptoombestrijding en kan eetbuien zelfs in de hand werken of verergeren! Niet zelden zie je dan ook dat mensen die gaan lijnen uiteindelijk een eetpatroon ontwikkelen die gekenmerkt wordt door perioden van strikt lijnen, afgewisseld met perioden van overeten, ook wel bekend als jojo-gedrag.

Moeten we overgewicht dan maar voor lief nemen? Nee, dat hoeft zeker niet! Met de juiste begeleiding is het mogelijk om grip te krijgen op je eetgedrag én gewicht te verliezen.

Gezond Gewicht a&b is gespecialiseerd in het veranderen van eetgedrag.

Lukt het jou maar niet om in balans te blijven? Lukt het jou maar niet om weerstand te bieden tegen al die verleidingen? Weet je eigenlijk niet zo goed waarom je eet of hebben jouw emoties duidelijk invloed op jouw eetgedrag? Neem vandaag nog contact op! Laat mij je helpen om je relatie met eten te veranderen. Met behulp van mijn Succes Verzekerd methode help ik je om weer normaal te gaan eten en om zicht en grip te krijgen op je eetgedrag, waardoor je stap voor stap kan toewerken naar een blijvende gedragsverandering.  

Stop vandaag nog om jezelf slank te haten en kies voor een effectieve aanpak om de daadwerkelijke oorzaak van je overgewicht aan te pakken!