Duurzame inzetbaarheid - speciaal voor werkgevers

 

Investeer in uw personeel, investeer in de toekomst:

"Positieve beïnvloeding van duurzame inzetbaarheid d.m.v. leefstijlinterventie"

 

Heeft u al een duidelijke visie op de factoren die duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie beïnvloeden?

Bent u bereid om, in dit kader, tijd, geld en aandacht te besteden aan gezondheid op de werkvloer, maar bent u nog zoekende naar een passende interventie?

Wellicht is dit bericht voor u dan interessant!

Mijn naam is Annouschka van Leersum en ik ben BGN-gewichtsconsulent. Als gewichtsconsulent help ik mensen zicht te krijgen op gedragspatronen rondom voeding en beweging en geef ik voorlichting en adviezen over gezonde voeding en beweging. In een individueel begeleidingstraject ondersteun ik mijn cliënten om hun ongezonde gewoonten stap voor stap in te ruilen voor gezondere gewoonten om zo uiteindelijk een gezondheidsbevorderende leefstijl te ontwikkelen en voorgoed afscheid te kunnen nemen van overgewicht.

Door uw medewerkers te faciliteren om gebruik te maken van mijn interventies draagt u als werkgever bij aan de wereldwijde strijd tegen overgewicht en de daarmee samenhangende gevolgen voor individu, maatschappij én voor uw organisatie. Hiermee creëert u een win-win-win situatie!

De kosten voor u als werkgever (369,- euro incl. btw p.p.) zijn de investering meer dan waard! De volgende feiten spreken voor zich:

 

  • Het aantal mensen met overgewicht neemt nog altijd toe. Ruim 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 75% haalt de richtlijnen voor gezonde voeding net, 45% beweegt te weinig;
  • Onder de 40 jaar heeft reeds 30% van de Nederlanders al 1 of meer chronische ziekten als diabetes, depressie en hartfalen;
  • Mensen met overgewicht hebben een verhoogd risico op deze chronische ziekten;
  • Diabetes type II patiënten hebben vaak ook andere, langdurige aandoeningen als hart- en vaatziekten, nierproblemen en aandoeningen aan het beweegapparaat;
  • Werknemers met overgewicht hebben een significant hogere middellange verzuimfrequentie dan werknemers met een gezond gewicht;
  • Obese werknemers verzuimen 14 dagen meer per jaar dan werknemers met een gezond gewicht;
  • Een zieke werknemer in Nederland kost gemiddeld 200-400 euro per dag;
  • Studies naar de effecten van gezondheidsbevorderende  programma's op risicofactoren van verzuim geven positieve resultaten.

 

Naast de positieve effecten van het investeren in de gezondheid van uw medewerkers, heeft het mensgerichte, preventieve karakter van deze interventie eveneens een positief effect op duurzame inzetbaarheid doordat u laat zien dat u oog heeft voor uw medewerkers en dat zij het waard zijn om in te investeren! Ook wanneer zij niet ziek zijn en er dus eigenlijk (nog) geen "probleem" is voor u als werkgever.

 

Genoeg redenen dus om vandaag nog contact op te nemen om te bespreken wat ik zou kunnen betekenen voor uw organisatie!

Uw medewerkers zijn het waard!